Gevonden!

Vandaag hebben we het meisje wat door haar zus meegenomen was, weer gevonden.

Vanmorgen hadden we een groot overleg bij ons in het  kantoor in Mbulumbudzi.

Er waren twee chiefs( hoofd van een groep dorpen), een medewerker van de kinderbescherming, de tante van het meisje en onze hoofdonderwijzer.

We wilden graag met elkaar overleggen wat we moesten doen.

Tijdens het gesprek gaf de tante aan dat ze nu wel wist waar het meisje was. En als ze geld had voor transport dan zou ze het meisje ophalen.

Toen besloten we met de auto het meisje op te halen.

Eerst gingen we langs de politie. We vroegen of de agent een brief wilde schrijven dat het meisje weer terug moet komen naar haar tante.

Daarna gingen we naar de school in Ndilande, een wijk in Blantyre. Daar zou het meisje nu naar school gaan volgens de tante.

Op de school gingen ze de registers na. Het bleek dat het meisje inderdaad daar naar school is geweest. Maar ze heeft haar achternaam veranderd.

De laatste weken is ze niet meer op school geweest.

Toen gingen we naar het huis waar het meisje zou zijn. En daar was ze inderdaad. Ze was alleen thuis. Het zag er allemaal vrij luxe uit. Er was electriciteit, een televisie, een koelkast, kooktoestel en er stond een motor in de kamer. Heel wat luxer dan het huis van haar tante.

Het bleek dat ze in het huis woont van een echtpaar wat naar Zuid Afrika is voor een tijd. Haar zus en zij moeten op het huis passen.

Ze vertelde dat haar zus overdag weg is. Ze is in de prostitutie. Het meisje moet op het huis passen en schoonmaken.

Ze was heel gespannen. Eerst zei ze dat ze niet naar huis wilde. Maar tenslotte konden we haar toch overtuigen dat het niet goed is om daar te blijven.

Ook al is het daar veel luxer, ze heeft geen toekomst wanneer ze daar blijft en uit ons programma zal gaan.

Toen we terug naar de auto liepen, werd het meisje steeds meer ontspannen.

Eenmaal terug op het dagcentrum kwam er een kookmoeder naar haar toe en omhelsde haar heel spontaan.

We zijn allemaal zo blij dat ze weer terug is.

De chief zei dat dit een waarschuwing is voor de community. Dat ze goed op hun kinderen moeten passen. Zodat zoiets niet weer  kan gebeuren.

De samenwerking met de chief en de kinderbescherming was in dit goed. Beiden hebben in alles meegewerkt om het meisje weer te vinden.

En dat is heel positief. Want we moeten het toch samen doen.

Ik vind het jammer dat we de zus niet hebben gezien. En dat we haar niet mee terug konden nemen.

Maar de Heere kan ook haar terugbrengen.