Arme kinderen.........

29-05-2015 19:50

Vandaag gingen we in Namitambo op bezoek om een weeskind in het programma op te nemen.

Onderweg vertelde de matron me dat het meisje bij een oom woont en dat hij 'bad things' (slechte dingen) met haar doet. Verder blijkt het meisje helemaal geen familie te hebben.

Op de plaats waar het meisje woont, troffen we niemand aan. Een buurman kwam al snel met een stoel aandragen vanuit zijn huis om ons te woord te staan.

Hij vertelde ons dat de oom 18 jaar oud is. Het meisje is 12. Ze woont al heel lang bij de jongen, want haar ouders zijn overleden toen ze nog klein was. Dus de jongen was toen ook nog een kind. En een wees, want zijn ouders zijn ook beide overleden. Wat een trieste situatie. Een kind die voor een kind moet zorgen.

Dan is de kans heel groot dat het mis gaat.

De omgeving heeft gelukkig gemerkt dat het niet goed ging. Ze zijn naar het dorpshoofd gegaan en alles verteld. Het dorpshoofd heeft een brief naar Timotheos geschreven met de vraag of we kunnen helpen.

We zijn naar het dorpshoofd gegaan om met hem te praten. Ook hebben we de kinderbescherming en de voorzitter van de community ingeschakeld. We wilden graag het meisje zelf zien en spreken. Toen we op school aankwamen, waren we net te laat. Ze was al naar huis. Gelukkig kwamen we haar onderweg tegen. We hebben haar meegenomen naar het dagcentrum. Het lijkt een heel lief en spontaan meisje. Ze begon gelijk te praten.

We hebben met haar gepraat en gezegd dat we het met elkaar gaan bespreken wat we gaan doen.

Ze wil in ieder geval niet meer bij de oom wonen. Dat is duideijk.

De voorzitter van de community beloofde ervoor te zorgen dat het meisje tijdelijk ergens anders opgevangen wordt.

Hopelijk krijgt ze een veilig plekje in het weeshuis in Namitambo.