Curriculum voor Bijbels onderwijs

Curriculum voor Bijbels onderwijs.

 

Op onze scholen hopen we dit jaar weer te starten met een nieuwe groep; standaard 6.

Het is bijzonder dat we op drie plaatsen onze school uit kunnen breiden en dat de klaslokalen voor standaard 5-8 zo goed als klaar zijn.

We hadden een vergadering met onze dominees en headteachers over het curriculum Bijbels onderwijs voor standaard 6-8.

In de standaards 1-5 vertellen de leerkrachten vier dagen per week uit de Bijbel. Ze leren elke week een psalmvers of een lied. Daarnaast nog een tekst uit de Bijbel.

Met elkaar dachten we na over het Bijbels onderwijs in de hogere groepen.

We vonden het belangrijk dat de kinderen ook leren lezen uit de Bijbel. Daarom hebben we één keer per week een Bijbelleesles ingevoerd over de psalmen. De kinderen maken daar ook vragen over en leren elke week een vers van die psalm.

Daarnaast krijgen ze  elke week een keer een les over de catechismus, wat door de dominee wordt gedaan. We doen dat aan de hand van een eenvoudig vragenboekje over de Westminister Confessie.

Het was fijn om zo met elkaar na te denken over goed Bijbelonderwijs voor onze kinderen. De betrokkenheid van de headteachers en de dominees was groot. Ze waarderen het erg dat ze erin betrokken worden. Zo voelen ze zich ook verantwoordelijk dat het op de goede manier wordt uitgevoerd.

Die dag hebben ze keihard gewerkt aan het Bijbelrooster. Eén team maakte een rooster voor het vragenboekje met bijbehorende teksten.

Een ander team boog zich over het rooster voor Bijbelse vertellingen en het derde team maakte een rooster voor de Bijbelleesles met bijbehorende vragen.

Aan het einde van de dag waren we een heel eind verder. Het resterende werk werd meegenomen om dat op het kinderzorgcentrum af te maken.

 

Om de Bijbelleesles goed te laten verlopen hebben we Bijbels nodig voor de kinderen.

Een Bijbel kost ongeveer 10 €. We hebben voor dit cursusjaar 150 Bijbels nodig.

Wilt u meehelpen, zodat iedere leerling uit zijn eigen Bijbel kan lezen op school?

U kunt een bedrag overmaken op bankrek. Nr. NL57 RABO 0161 4855 02 o.v.v. Bijbels voor de scholen