Vrijwilligers

11-08-2017 09:45

 

Er wordt druk gebouwd aan de nieuwe scholen. Op dit moment is de fundering klaar en beginnen ze met de muren. In Mbulumbuzi krijgen de bouwvakkers hulp van een groep vrijwilligers uit Barneveld. Dat kunnen ze goed gebruiken want we willen wel dat de scholen klaar zijn, zodat we in september kunnen starten.

De  vrijwilligsters doen ook een vakantie Bijbelweek in Mbulumbuzi. Het is nog geen vakantie voor de kinderen, maar omdat ze nu testen moeten maken zijn ze eerder uit school. Daardoor kunnen ze ’s middags allemaal meedoen.

 

youtu.be/HRUj2JskKvA

Het is dan een hele club bij elkaar. Ook komen er kinderen uit de buurt die niet in het programma zitten. Er wordt uit de Bijbel verteld, de kinderen kleuren een kleurplaat en er worden spelletjes gedaan. Voor de kinderen is dit een feest. Ze genieten met volle teugen.

Volgende week gaan drie vrijwilligsters uit Canada naar Njuli, een plaatsje dichtbij Mbulumbuzi. Daar doen we ook elk jaar hetzelfde programma.

En in augustus zal de werkgroep uit Staphorst naar Namitambo gaan. Ook daar zullen de vrijwilligsters een vakantie Bijbelweek houden. De jongens zullen helpen met bouwen.

Deze maanden is het weer een gezellige drukte met alle bezoekers.

We zijn blij dat we nu een gastenverblijf hebben waar de vrijwilligers kunnen verblijven.

Het is mooi om te zien hoeveel jonge mensen een steentje bij willen dragen aan het werk van de stichting Timotheos. Zowel letterlijk als figuurlijk …

We hopen dat ze een goede tijd mogen hebben bij ons en dat hun werk gezegend mag worden.